Vinařství Fridrich
Toto doslova butikové rodinné vinařství vyrábí víno jen z vlastních vinic, kde je výnos redukován do 2 kg na hlavu révy vinné. Následuje zpracování velmi šetrným způsobem, které je zahájeno již při ruční sklizni hroznů. Bílá vína následně zrají v nerezových tancích, červená vína leží několik měsíců v barikových nebo klasických dubových sudech.
Je to jeden z krásných ostrůvků moravského vinařského folklóru. Výstavním stánkem je klasický sklep se strarým lisem a s dřevěnými sudy. Procházkou ve vinohradě můžete vidět sazenice odrůdy Sylvánského zeleného, které je u nás na "seznamu ohrožených druhů".
Náš tip: Vinařství vyrábí obecně moderní vína pro široký okruh zákazníků. Za dostupnou cenu si zde najde svůj "šálek čaje" nebo raději sleničku vína asi každý zákazník.
Jakub Adámek
Vinařství Fridrich v bodech a číslech
- Vlastní produkce hroznů: 3 ha
- Ročně vyrobeno lahví: 13 000
- Podoblast: Slovácká
- Podloží: hlinito-písčité
- Významná ocenění: vítěz v kategorii polosladkých vín v Národním salónu vín pro rok 2014, medaile z klasických soutěží - Vinum Juvenale, Král vín aj.