Vinařství Hrabal
Stanislav a Miroslav Hrabalovi znovuobnovili rodinnou výrobu a prodej vína. Hospodaří ve Velkých Bílovicích, kde navázali na tradici, kterou v roce 1966 zakládal jejich otec. Vína vyrábí těmi nejmodernějšími způsoby.
Kladou však velký důraz na zachování odrůdového, terroárního a čistého projevu vína, proto část vinic obhospodařují v režimu bio produkce. Vína jsou dlouho školena na kvasnicích v nerezových tancích, dřevěných nebo barikových sudech. Cílem jsou kvalitní a osobitá vína světové úrovně.
Náš tip: Vinařství připravuje širší nabíkdu vín, která není nijak vyhraněná. Jako tip bych vyzdvihl Neronet 2013 barrique.
Jakub Adámek
Vinařství Hrabal v bodech a číslech
- Vlastní produkce hroznů: 15 ha
- Ročně vyrobeno lahví: 70 000
- Podoblast: Velkopavlovická
- Podloží: jílovité spraše
- Významná ocenění: Rulandské šedé 2008, pozdní sběr - KRÁL VÍN České republiky.